Integracije

Izetbegović: Reformska agenda svjetlo na kraju tunela

Vijesti / Flash | 24. 11. 2016. u 20:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na večerašnjem prijemu u Sarajevu povodom Dana državnosti, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da Bosna i Hercegovina ide putem integracija u Europsku uniju i NATO, a da Reformska agenda daje dobre rezultate.

Istakao je da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo vrlo važan dokument koji bi trebao značiti aktivaciju MAP-a za članstvo u NATO-u početkom iduće godine, a da je u rujnu prihvaćena aplikacija Bosne i Hercegovine za članstvo u EU.

''Reformska agenda daje dosta dobre rezultate koji otvaraju svjetlo na kraju tunela. Zahvaljujući tome u prošloj godini prikupljeno je skoro milijardu KM više u odnosu na godinu ranije, imamo oko 26.000 više zaposlenih i mislim da smo pred "bumom" u izgradnji infrastrukturnih objekata i da stvari idu naprijed'', kazao je Izetbegović.

Naveo je da misli da EU više neće inzistirati na implementaciji presude Sejdić-Finci, iako smatra da se i to da riješiti, ali da će BiH provoditi reforme onako kako društvo bude sazrijevalo.

''Daytonski sporazum u onom trenutku nije mogao biti drugačiji i situacija u BiH sada ne može biti bitno drugačija od ove kakvu imamo, ali u vremenu koje je pred nama može. Put koji smo prešli u proteklih 20 godina bio je spor, ali je cijelo vrijeme vodio naprijed'', rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close