Afera službeni automobil

Izetbegović progovorio: Škodu sam dao da zaštitim svoju ženu

Vijesti / Flash | 24. 04. 2017. u 13:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegovoć, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA, oglasio se danas o aferi "službeni automobil". Kazao je kako je ranije dobivao prijetnje.

"Ja sam zadnjih šest i pol godina koliko sam član Predsjedništva, dobio prijetnje i napade preko 30 puta, od toga je je bilo smrtnih prijetnji, nekoliko ozbiljnih. Kod jednog čovjeka koji je vršio prijetnje pronađen je eksploziv. O takvim stvarima ja nisam do sada govorio u javnosti i ne bih da me niste pitali. Također, nisam samo ja ugrožen, tu je i moja obitelj. Moja supruga doživljava određene neugodnosti tako da ja nju nemam namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štiti država ona kako štiti supruge drugih državnika, onda ću se ja snaći", kazao je Izetbegović.

Podsjetimo, aferu o korištenju službenog automobila otkrio je magazin Žurnal.

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, nedavno je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U ovaj grad je sa svojim suradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registriranim na Predsjedništvo BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je tajnica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u središnjici SDA, potvrđeno je za N1 iz neslužbenih izvora.

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj, potvrđeno jei to da sestra Vildane Macić također radi kao uposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close