Rotacija

Izetbegović preuzima državu: Čović u osam mjeseci primio 496 građana

Vijesti / Flash | 16. 03. 2016. u 09:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmomjesečno predsjedanje Dragana Čovića Predsjedništvom BiH završava 17. ožujka 2016. godine, a predsjedatelj Predsjedništva BiH, po načelu rotacije, bit će član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

Povodom toga, iz Čovićeva ureda je priopćeno kako su tri ključna događaja obilježila njegovo predsjedavanje. Tako su istaknuti predaja zahtjeva BiH za članstvo u EU, uzvratni posjet Svetom Ocu u Vatikan i obraćanje na 70. Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

''Pod predsjedanjem dr. Čovića održana je 31 sjednica Predsjedništva BiH. Dr. Čović se sastao s 28 svjetskih dužnosnika u BiH, održao je 129 sastanaka s dužnosnicima Europske unije i diplomatima iz cijeloga svijeta, te boravio u 35 službenih posjeta izvan BiH. U proteklom razdoblju održao je i 47 sastanaka s vjerskim dužnosnicima, 53 puta se susreo s predstavnicima medija, a 496 građana je primio u svom uredu predsjedatelja'', navodi se u priopćenju Čovićeva Ureda.

Inače, rotacija u Predsjedništvu se odvija temeljem članka V. stavak 2. b. Ustava Bosne i Hercegovine, a u svezi s člankom 5. stavak 2. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, broj: 10/13, 32/13 i 22/14).

Kopirati
Drag cursor here to close