Pomilovanje

Izetbegović pomilovao bivšeg ministra MUP-a HNŽ-a

Vijesti / Flash | 20. 11. 2016. u 14:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pomilovao je Dragana Mandića koji će tako u zatvoru provesti jednu godinu manje nego što je pravomoćnom presudom bilo predviđeno, piše N1.

Odlukom Izetbegovića, Mandić se, dakle, djelimično oslobađa od izvršenja izrečene kazne, tako što se izrečena kazna zatvora smanjuje za jednu godinu. Sud Bosne i Hercegovine i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dali su pozitivno mišljenje o traženju pomilovanja za osuđenu osobu Mandić Dragana.

A tko je ustvari Dragan Mandić i zbog čega je osuđen?

Ovaj bivši ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije rođen je 1. svibnja 1957. godine u Mostaru, a po zanimanju je profesor. Sud BiH ga je proglasio krivim zbog kaznenog djela zloupotreba položaj i ovlaštenja.

U presudi se, između ostalog, navodi da je Mandić u svojstvu službene osobe u entitetu Federacija BiH u razdoblju od 1998. do 2001. godine potpisao 12 odluka o doniranju vozila u vlasništvu MUP-a HNŽ - trećim osobama oštetivši pri tome županijski proračun za skoro 100.000 maraka.

U presudi se navodi da je Mandić, među ostalima, vozila donirao Općinskom odboru HDZ Konjic, Turističkoj zajednici Općine Neum kao i Nogometnom klubu Redarstvenik.

Odluka o pomilovanju Mandića objavljena je u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close