Dan neovisnosti BiH

Izetbegović: Oni će se umoriti, mi nećemo

Smatra da se sužava prostor za djelovanje retrogradnih snaga i zaključuje: 'Oni će se umoriti, mi nećemo'.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2020. u 11:10 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je počelo jutros odavanjem počasti šehidima i poginulim braniteljima BiH.

Izaslanstva državnih, entitetskih, županijskih, gradskih i općinskih vlasti, kao i obitelji poginulih branitelja, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

Izaslanstva su potom položila cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tijekom proteklog rata od 1992-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

Foto: Fena / Polaganje cvijeća na spomen-obilježje kod Vječne vatre

U Sarajevu je za večeras najavljena akademija u Vijećnici povodom Dana neovisnosti.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, uz čestitke građanima za Dan neovisnosti BiH, novinarima je kazao da se snage koje pridaju odgovarajući značaj ovom velikom blagdanu države neće umoriti nikad u obvezi njegovog obilježavanja, za razliku od politika koje, osim što obezvređuju taj blagdan, šalju štetne poruke na račun državnog i teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je uvjeren, kaže, da većina građana BiH bilo koje nacionalnosti vole domovinu Bosnu i Hercegovinu, a povodom turbulentne političke situacije u zemlji i retrogradnih poruka, poručuje da su to procesi iz kojih će Bosna i Hercegovina izaći snažna kao što organizam prođe kroz groznicu pa ozdravi.

Smatra da se sužava prostor za djelovanje retrogradnih snaga i zaključuje: 'Oni će se umoriti, mi nećemo'.

Kopirati
Drag cursor here to close