Konaković o stanju u SDA

Izetbegović nije kriv

Vijesti / Flash | 06. 04. 2017. u 07:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković u razgovoru za N1 kazao je da nije zadovoljan stanjem u Stranci demokratske akcije, ali je istaknuo kako predsjednik SDA Bakir Izetbegović nije kriv za ono što se u stranci događa u posljednje vrijeme.

''Mislim da je stanje u SDA stalna tema, ne znam nijednu godinu da netko nije govorio o raspadu stranke, frakcijama i njezinim problemima. A stranke traje u nekom sličnom kapacitetu. Ja nisam zadovoljan stanjem u stranci i nelogična mi je stvar da u predsjedniku stranke tražimo krivca. Imam drugačiju tezu: puno je nas odgovornih koji bi trebali raditi svoj posao. Imam tu tezu u kojoj se nametnula neka vrsta unutarnje partokratije. Predugo smo to zanemarivali i moramo se s tom činjenicom suočiti, moramo biti svjesni da moramo dići kriterije pri izboru kandidata, da ne bude važno je li netko stranački aktivist i je li lijepo plakate stranke. Moramo početi birati najbolje za određene pozicije'', kazao je Konaković za N1.

''Baza SDA je u narodu i to je činjenica. Izetbegović i stranku i državu vodi sigurno u najtežim okolnostima od agresije na BiH. Svi mu pokušavaju otežati obavljanje njegovih dužnosti, često to rade i kadrovi stranke. Da imam bilo kakav drugi komentar, ne bih ga krio. A mogao me za ove dvije godine nazvati i tražiti nešto od mene, nikada to nije uradio. Mislim da smo mi kao društvo usvojili jedan negativan kod prema kojem naše lidere saplićemo na svakom koraku i onda govorimo vidite kako ne zna. To isto čeka i njegove nasljednike i to se treba promijeniti, ne zbog Izetbegovića već zbog društva u kojem živimo'', rekao je on priznavši da je zabrinut za izborni rezultat SDA sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close