Sijevaju iskre!

Izetbegović: Neću doći na sjednicu ako je Ivanić ne definira pravilno

Vijesti / Flash | 20. 02. 2017. u 19:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je večeras u Sarajevu da neće doći na izvanrednu sjednicu Predsjedništva ako predsjedavajući Mladen Ivanić ne definira sjednicu na pravi način.

"Sjednici ću se odazvati ako Ivanić spremi odluku koja mijenja raniju odluku. Ako tu budu neki zaključci kojima se odluke poništavaju, ja tu neću sudjelovati", izjavio je Izetbegović, koji je i predsjednik SDA, nakon sjednice Kolegija stranke.

Izetbegović je rekao novinarima da je Ivanić trebalo da obavijesti druga dva člana o svojoj današnjoj odluci da sazove izvanrednu sjednicu Predsjedništva, za četvrtak, 23. veljače, čija će tema, kako je Ivanić najavio, biti da li je BiH za to da se pokrene revizija presude po tužbi protiv Srbije.

"Ne treba da preko medija saznamo takve stvari", rekao je Izetbegović i najavio da će se pozivu odazvati ukoliko bude pravilno postavljeno pitanje, odnosno zaključak te sjednice.

Govoreći o najavi Saveza za promjene da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Sakiba Softića i svih drugih u vezi sa revizijom presude, uključujući i njega, Izetbegović je ocijenio da ona predstavlja pritisak kako bi se zabranio pristup sudu i traženju pravde.

Tvrdeći da je sve u vezi sa revizijom unutar zakona i ustava, on je prihvatio da neko pokrene kaznenu prijavu ako misli drugačije.

Izetbegović je rekao da očekuje da će Međunarodni sud pravde u Hagu prihvatiti zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije i dokazati odgovornost te zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close