Dan RS

Izetbegović: Ne dolazi u obzir sudjelovanje pripadnika OS BiH na obilježavanju dana RS

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 16:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA Bakir Izetbegović je u ekskluzivnom razgovoru za N1 govorio o aktualnim temema u BiH i regiji, kao i obilježavanju Dana RS-a devetog siječnja.

Na pitanje o tome da li bi pripadnici OS BiH trebali sudjelovati u obilježavanju Dana RS-a, Izetbegović je kazao:

"Naravno da to ne dolazi u obzir jer to bi bilo suprostavljanje odlukama Ustavnog suda i ne bi bilo po zakonu BiH. Ne bi trebalo da ignoriraju i prkose odlukama Ustavnog sada, i zato ne bih da špekuliram o sankcijama jer se to ne bi smjelo dogoditi.''

Pozvao je Fahrudina Radončića da konačno ispune obećanja i ne traže razloge i lociraju krivicu jer nešto ne ide, ''nego da učinimo sve što je u našoj moći da to ide''.

''Ako je nešto loše u ovoj koaliciji, to je jer nismo uspjeli svi zajedno. Dio sredstava možemo naći kroz kredite, dio od zarade javnih poduzeća i puno brže krenuti u izgradnju brzih cesta, autocesta, hidroelektrana", poručio je Izetbegović lideru SBB-a.

Jedini problem u odnosima sa HDZ-om prošle godine bilo je oporezivanje kladionica, tvrdi Izetbegović.

"Jedino što je zaista bio kamen spoticanja između nas i HDZ-a prošle godine je bio Zakon o praznicima, odnosno oporezivanje kladionica. SDA je inzistirala da se taj paralalni sustav uvede. Time bi bili stabiliziran rast proračuna na određenim razinama, umjesto da vlasnici kladionica uživaju tih 200 milijuna poreza koji im nije naplaćen. To je jedini pravi problem koji nas je doveo u zastoj prošle godine", zaključio je lider SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close