Kažu ...

Izetbegović 'kreće' u inspekciju po Hercegovini

Vijesti / Flash | 05. 09. 2016. u 21:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U utorak i srijedu mi ćemo sa HDZ-om i SBB-om imati temeljite razgovore gdje ćemo pokušati iščistiti neke nejasne pozicije. Neki kažu da se u Hercegovini treniraju mišići. Tamo sad FUP počinje da maltretira ljude bez potrebe, da pravi afere, da Porezna uprava u Hercegovini ima neki poseban standard. Drugi tvrde da taj dio BiH nema vladavinu zakona, da su zaštićeni i da se ne plaćaju porezi. Sada ćemo da vidimo što je od toga istina. Pozvat ćemo desetine ljudi koji su u to involvirani pa da vidimo šta je istina", rekao je bošnjački član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u intervjuu za Klix.ba.

"Priča se da se autoput ne gradi kroz Hercegovinu, a da se gradi samo kroz Bosnu, da su se sredstva prebacila sa zaobilaznice oko Mostara, na zaobilaznicu oko Zenice. Moramo da vidimo šta je od toga istina. Stvari moramo učiniti stabilnim, a one neće biti stabilne dok ne saznamo istinu i dok se ne složimo oko toga", kazao je Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u intervjuu za Klix.ba govorio je i o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj, stavu Srbije prema tom pitanju, zapaljivoj retorici nakon održavanja zajedničke vježbe MUP-a RS-a i MUP-a Srbije, odnosima sa koalicijskim partnerima, ali i planovima za budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close