Odmetnici

Izetbegović izgubio konce nad četvorkom

Vijesti / Flash | 17. 06. 2015. u 06:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Predsjedništva SDA vođena je žustra rasprava o otkazivanju poslušnosti četvorice zastupnika ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Salke Sokolovića, Sadika Ahmetovića, Senada Šepića i Šemsudina Mehmedovića, saznaje Dnevni avaz.

Prema saznanjima sarajevskih novina, iznesen je prijedlog da predsjednik SDA Bakir Izetbegović traži sastanak sa svakim od četvorice zastupnika pojedinačno kako bi ih uvjerio u povratak pod, kako piše Avaz, ''okrilje njegove moći te kako bi ih privolio na poslušnost i neupitnu lojalnost''.

No, iz izvora bliskih četvorici državnih zastupnika doznaje se kako nijedan od njih nije spreman na takav scenarij, s obzirom na to da su razlozi njihovog razilaženja s rukovodstvom suštinske, a ne formalne prirode.

Oni ostaju, kako je rečeno Avazu, čvrsto pri svom stavu da djeluju u okvirima SDA, ali da će djelovati prema vlastitoj savjesti i u interesu građana, a ne po nalogu središnjice stranke i Izetbegovića.

Naime, Predsjedništvo SDA je u utorak Sarajevu održalo sjednicu uoči koje je Izetbegović rekao kako se nada kako će "ova ozlojeđenost nekolicine ljudi koji su visoko pozicionirani u parlamentima, a nisu tako visoko pozicionirani u strukturi SDA, proći".

''Jer, u životu treba znati ponekad ne pobjeđivati. Ne očekujem nova osipanja u SDA, mislim da će se vratiti i ovi koji su na neki način poljuljani porazom na Kongresu'', dodao je predsjednik SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close