SIPA

Izetbegović ide na saslušanje

Vijesti / Flash | 03. 02. 2016. u 13:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozvan je na saslušanje u SIPA-u vezi s imenovanjem Nermane Hadžijahić za veleposlanicu BiH u Sloveniji, objavila je Srna pozivajući se na izvore bliske sigurnosnim agencijama u BiH.

Prema tom izvoru, Izetbegović će biti saslušan zbog nepoštivanja procedure u vezi s imenovanjem Hadžijahić na mjesto veleposlanice BiH u Sloveniji, odnosno kaznenog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Nermana Hadžijahić imenovana je naime za veleposlanicu na prijedlog Izetbegovića na sjednici Predsjedništva BiH održanoj 12. siječnja.

Inače, Prvostupanjsko Izvanraspravno vijeće Suda BiH odbilo je danas žalbu odvjetnika Fahrudina Radončića na rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora.

Naime, Sud BiH je 28. siječnja odredio Radončiću pritvor u trajanju od trideset dana, zbog opasnosti od ometanja istrage, prikrivanja dokaza te utjecaja na svjedoke. Prema sudskom rješenju, pritvor može trajati do 25. veljače 2016. godine, odnosno, do nove sudske odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close