Nema nematanja

Izetbegović: Dogovor o Mostaru zavisi od Mostaraca

Vijesti / Flash | 30. 11. 2014. u 14:18 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dogovor o Mostaru zavisi i od Mostaraca, koji moraju biti spremni na kompromise, a ne da čekaju rješenja na koja će se poslije žaliti'', rekao je Bakir Izetbegović u emisiji Telering televizije OBN.

Dopredsjednik SDA i član Predsjedništva BiH rekao je kako je moguć dogovor s HDZ-om oko Mostara, ali na pitanje kada bi do njega moglo doći nije bio precizan.

''Za četiri mjeseca, za 14, za 40'', rekao je Izetbegović i dodao kako Mostar ne treba čekati da mu se iz Sarajeva nametne rješenje.

Govoreći o suradnji s Čovićem, rekao je kako je uvjeren da su, uz ostale koalicijske partnere, sazrijeli da naprave promjene.

''Misli da je Čović, nakon svega što je prošao sa svojim naradom, sazrio'', rekao je, između ostalog, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, izaslanstva SDA i HDZ-a BiH, uoči ovogodnišnjih izbora razgovarali su o Mostaru i implementaciji Ustavnog suda kada je u pitanju Izborni zakon za Grad Mostar. No, konkretnih zaključaka nije bilo.

S druge strane, Čović je rekao, što je portvrdio i u intervjuu za Bljesak.info, kako je pitanje Mostara riješeno, ali da ga je upravo Izetbegović zamolio da se rješenje ostavi za poslije izbora.

Isto tako, Izetbegović je odbacio mogućnost koaliranja s Dodikom na državnoj razini, ali nije isključio mogućnost da se s njim surađuje u vlasti u Republici Srpskoj. To se pak ne slaže sa stavom Demokratske fronte koja je ranije ovog tjedna rekla kako ne želi da s Dodikom surađuje koalicija Domovina.

Izetbegović je spomenuo i mostarski hotel Ruža te najavio kako bi iza Nove godine trebalo krenuti s njegovim dovršetkom i angažiranjem ''stotina ljudi na tom projektu''.

Kopirati
Drag cursor here to close