svečano

Izetbegović, Crnadak i Pendeš na NATO summitu u Varšavi

Vijesti / Flash | 08. 07. 2016. u 15:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, na poziv glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, sudjeluje na dvodnevnom NATO summitu u Varšavi.

Prvi dan Summita počeo je svečanim prijamom za šefove država i vlada NATO članica, kao i zemalja saveznica i zemalja partnera, i šefove međunarodnih organizacija. Nazočnima na prijamu obratili su se glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović večeras će nazočiti večeri, koju u čast šefova država i vlada, šefova izaslanstava zemalja saveznica i zemalja partnera i šefova međunarodnih organizacija, priređuje premijerka Republike Poljske Beata Marija Szydło u varšavskom Kraljevskom zamku.

Sutra, drugog dana NATO summita, predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovat će i obratit se nazočnima na sastanku na razini šefova država i vlada, na kojem će se govoriti o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Afganistanu i nastavku misije „Odlučna potpora“ i u 2017. godini, te nastavku pomoći Oružanim snagama Afganistana do 2020. godine.

U bh. izaslanstvu na ovome summitu, koji predvodi predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, su i ministrica obrane BiH Marina Pendeš i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, načelnik ZS OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, voditelj Misije BiH pri NATO-u, veleposlanik Almir Džuvo i vojni predstavnik BiH pri NATO-u, brigadir Alija Kožljak.

Kopirati
Drag cursor here to close