Prepucavanja lidera

Izetbegović: Čović počinje praviti probleme

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 15:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Navodi lidera HDZ i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića prema kojim sporazum o mehanizmu koordinacije ignorira županije nisu točni. Pozicija županija nije promijenjena, i oni su, u skladu s ranijim rješenjima iz mehanizma koordinacije, jednako zastupljeni u okvirima svojih ustavnih nadležnosti.

S gospodinom Čovićem sam, prije sastanka u Istočnom Sarajevu, imao konzultacije i dogovorili smo se što je prihvatljivo a što ne. Stoga me čudi njegova reakcija. Umjesto da pozdravi dogovor, on počinje praviti bespotreban problem oko toga'', izjavio je za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Čović je kritizirao jučer postignuti dogovor Izetbegovića i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o Mehanizmu koordinacije.

''Problemi koje sada rješavamo na putu europskih integracija u dobroj mjeri su proizašli iz činjenice da je Dragan Čović inzistirao na predavanju preuranjene i nedozrele aplikacije za članstvo u EU. Od tada sam osobno mnogo i predano radio da naknadno osiguramo kredibilitet naše aplikacije. Ispregovarana je adaptacija SSP, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije. Reakcije iz EU pokazuju da smo postigli dobra rješenja'', ističe Izetbegović.

On naglašava da krize u Federaciji BiH nema, osim ukoliko je HDZ ne proizvede.

''A proizvest će je ako nastavi inzistirati u pokušajima da ta stranka nametne pravo veta nad svim procesima. Ovom državom upravljat će se u skladu s Ustavom i zakonima, a ne voljom i željom HDZ-a da sve kontrolira. Kadrovi SDA u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti sasvim sigurno neće tražiti odobrenje HDZ-a da rade svoj posao'', kaže Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close