napadi

Izetbegović brani Davutoglua i sebe od Dodika

Vijesti / Flash | 10. 05. 2016. u 09:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ni na koji način ne stojim iza toga što se eventualno može dogoditi 14. svibnja u Banja Luci. Što više, ne volim da se takve stvari događaju, ne volim da se politika izmješta na ulice, jer u našim prilikama to može stvari odvesti gdje ne treba. Volio bih da odgode taj skup, da mene pitaju to bi i uradili'', rekao je Bakir Izetbegović komentirajući za Dnevni avaz optužbe predsjednika RS Milorada Dodika da stoji iza prosvjeda opozicije.

Komentirao je i Dodikovu izjavu nakon govora bivšeg premijera Turske Ahmeta Davutoglua na otvaranju Ferhadije.

''Ne bih davao komentar na navode da je govor gospodina Ahmeta Davutoglua na otvaranju džamije Ferhadija u Banja Luci bio neootomanski, gospodin Davutoglu zna sam sebe obraniti. Međutim, ja ničega takvog nisam prepoznao u njegovom govoru, što bi se moglo nazvati neootomanskim, dapače, to su bile poruke pomirenja'', rekao je Izetbegović.

Na konstataciju da je Dodikova izjava nakon otvorenja Ferhadije unekoliko pokvarila ambijent u kojem su upućene poruke mira I tolerancije, Izetbegović je rekao kako to nije ''ništa novo od gospodina Dodika''.

''Upoznali smo ga, znamo ga. Njemu nije problem pokvariti atmosferu, svi znamo na koji način funkcionira i kako svaku priliku koristi, pa evo to je slučaj i s besmislenom optužbom da ja stojim iza prosvjeda 14. svibnja ili neke strane sile'', poručio je Izetbegović.

Inače, Stranka demokratske akcije ocijenila je jučer kao krajnje neutemeljenu izjavu predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da "to što ne napreduje Bosna i Hercegovina, ne treba značiti da treba zaustavljati Republiku Srpsku u njezinom razvoju".

Srbijanski predsjednik dao je, kako smatraju iz SDA, vrlo spornu izjavu te su naveli niz pokazatelja da upravo RS blokira razvoj BiH, a ne obratno.

''Stalne prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, blokade državnih institucija, konstantna zagovaranja o održavanju referenduma, dolaze upravo iz RS'', priopćili su iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close