glas po glas

Izborna potencija: Dijelio Viagru u zamjenu za biračke glasove

Vijesti / Flash | 13. 04. 2016. u 14:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejski grad Suwon u utorak je otvorio istragu o jednome od kandidata na današnjim parlamentarnim izborima koji je navodno pripadnicima starijega muškog biračkog tijela dijelio pilule za potenciju u zamjenu za glasove.

Parlamentarni izbori, koji se u Južnoj Koreji održavaju u srijedu zabavniji su nego što se na prvi pogled čini, unatoč gospodarskim poteškoćama i sjevernokorejskoj nuklearnoj prijetnji, prenosi Hina.

Državno odvjetništvo grada Suwona, smještenog oko 30 km južno od Seula, pokrenulo je istragu protiv jednog kandidata na parlamentarnim izborima koji je starijim muškim potencijalnim biračkim nudio tablete za potenciju u zamjenu za glas na izborima.

"Još moramo utvrditi istinitost optužbi. Ako se potvrde morat ćemo ustvrditi da se radi o povredi izbornih pravila", rekao je za AFP glasnogovornik tužiteljstva u Suwonu.

Kupnja glasova u Južnoj Koreji je kažnjiva. Kazna može iznositi pet ili više godina zatvora ili to može biti novčana kazna u iznosu od 7600 eura. Kažnjava se i korumpirani birač plaćanjem novčane kazne 50 puta veće od vrijednosti mita.

Po pisanju lista Dong-A Ilbao istragom će se utvrditi razlozi zbog kojih je kandidat, čije ime nije objavljeno, posjedovao tako velik broj tableta kojima se sprečava erektilna disfunkcija s obzirom na to da se ovaj lijek propisuje na liječnički recept.

Vlasti nisu izvijestile je li kandidat dijelio Viagru, Cialis ili neku egzotičnu formulu za tretman erektilne disfunkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close