'IZBORI se za Mostar'

'Izbori' u Mostaru: Građani nezadovoljni, ali ne odlaze

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 08:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Građani Mostara su jako nezadovoljni stanjem u gradu, a čak 95 posto onih koji su glasali u jučerašnjoj akciji smatra da je neodržavanje izbora izravno kršenje njihovih ljudskih prava'', istaknula je glasnogovornica Vijeća mladih grada Mostara Tajma Tiro, govoreći o rezultatima održane akcije 'IZBORI se za Mostar'.

Analizirajući glasačke listiće sa četiri simbolična pitanja zaključili smo, kazala je Tiro, da većina građana vidi sebe u Mostaru u sljedećih deset godina i većina njih bi izašla na izbore ako bi se oni dogodili.

Tiro je izrazila zadovoljstvo jučerašnjom akcijom, ističući kako joj je drago što su građani prepoznali važnost ove inicijative i podržali ih.

''Zahvalila bih se svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj akciji i poručila bih građanima da ne odustaju od podrške ovakvim inicijativama'', naglasila je Tiro.

Potaknuti činjenicom da je Mostar jedini grad koji nema lokalne izbore, udruženja građana Mostara koja se bave pitanjima mladih organizirala su u nedjelju u tom gradu akciju „IZBORI se za Mostar“ u okviru koje su za građane Mostara pripremili glasačke listiće sa četiri simbolična pitanja.

Građani su se izjašnjavali o tome da li se vide u Mostaru u narednih deset godina, da li bi izašli na izbore ukoliko bi se oni održali u Mostaru, smatraju li da je neodržavanje izbora ugrožavanje njihovih ljudskih prava, te ocjenjivali sadašnje stanje u gradu u kojem žive ocjenom od 1 do 5.

Akciju su organizirali Agencija lokalne demokratije Mostar, Vijeće mladih grada Mostara, OKC Abrašević i Udruženje mladih psihologa.

Kopirati
Drag cursor here to close