Snimke

Izbori po naški: 'Ukrali' 1.500 birača i plaćali umirovljenike

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske danas su uhitili šest osoba na području općine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela krivotvorenja isprave i zloupotreba biračkog prava. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima su matičari i jedan odvjetnik.

"Oni se sumnjiče da su krivotvorili dokumentaciju na osnovu koje su registrirali najmanje 1.471 birača koji glasuju putem pošte iz inozemstva i takvu dokumentaciju dostavili Središnjem izbornom povjerenstvu BiH", objavio je je MUP-a RS-a.

U priopćenju se dodaje da je Osnovni sud u Derventi izdao Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz Središnjeg izbornog povjerenstva, ali je 14. rujna 2016. godine Središnje izborno povjerenstvo BiH odbilo postupiti po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a RS da preda traženu dokumentaciju.

Istodobno, RTRS je objavio kako je na skupu na kojem je prisustvovao dobojski gradonačelnik Obren Petrović, za 1.000 umirovljenika uručeno je po 50 maraka.

''RTRS posjeduje snimku koja dokazuje kupovinu glasova i podmićivanje birača od SDS-a. Podjela novca je obavljena uz stranačka obilježja čime se utiče na birače uoči predstojećih izbora. Petrović je najavio novčanu pomoć za još 1.000 umirovljenika, iako je riječ o novcu građana i poreznih obveznika'', navodi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close