Grad na čekanju

Izbora u Stocu nije bilo

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 19:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo u ponedjeljak će, nakon izvještaja policijskih struktura, donijeti odluku o izborima u Stocu nakon što je danas u tom bh. gradu prekinut izborni proces, potvrdio je u nedjelju navečer predsjednik Povjerenstva Ahmed Šantić.

Izborni proces u Stocu prekinut u poslijepodnevnim satima gdje je, prema podacima s terena, došlo do fizičkog obračuna između kandidata za načelnika Salmira Kaplana s predsjednikom izbornog povjerenstva. U incidentu su ozlijeđe dvije osobe, birališta su zatvorena, a izborni proces je prekinut. Službenih informacija i službenih potvrda o napadaču još uvijek nema.

Prema riječima Šantića, Povjerenstvo će u suradnji s policijskim organima i županijskim tužiteljstvom raditi kako bi u ponedjeljak bila donesena konačna odluka o izborima u Stocu.

"I dalje čekamo pravu informaciju o događanjima tamo. Dobili smo informaciju da su poslije 17 sati na području općine Stolac pojačane policijske snage i policija čuva izborni materijal, i u skladu sa županijeskim tužiteljstvom rade na mjerama. Danas smo (nedjelja, op.u.) kontaktirali Ivana Perića, predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva u Stocu, njegovo zdravstveno stanje je relativno dobro i on će ujutru pokušati da sazove sjednicu, da sačini komplektnu informaciju o današnjim događanjima i tu će informaciju dostaviti Povjerenstvu. Uputili smo dopis policijskim snagama koje su nadležne da dostave kompletnu dokumentaciju o događanjima. Nakon toga, Povjerenstvo će sutra donijeti odluku vezano za sve ono što se događalo u Stocu, moramo zaključiti da izbora u Stocu nije bilo danas", rekao je Šantić.

Inače, zatvaranjem biračkih mjesta u 19 sati je završeno glasovanje na sedmim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Što se tiče izlaznosti u 19.00 sati ukupno je za lokalne izbore glasovalo 1.723.140 birača ili 53,88 posto. U Federaciji BiH je glasovalo 974.150 građana ili 50,61 posto, u Republici Srpskoj 707.711 ili 59,49 posto, a u Brčko Distriku 41.239 ili 49,15 posto.

Šantić je naveo nekoliko općina u kojima je bila velika izlaznost, a to su: Istočni Mostar, Trnovo, Istočni Stari Grad, Pale, Banovići, Istočni Drvar, Kalinovik, Gacko, Rogatica. U tim općinama, po njegovim riječima, radi se o izlaznosti od oko 70 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close