Izaslanstvo u posjeti

Turisti u Međugorju izravno utječu na rast ovog sektora

Čitluk je jedna od naših osobito važnih općina, prije svega zbog iznimnoga potencijala koji ima kako u razvitku turističkoga sektora, tako i u onomu prometnom zbog svojega zahvalnog zemljopisnog položaja.
Vijesti / Flash | 15. 02. 2024. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Izaslanstvo Vlade HNŽ u posjeti Čitluku

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić i ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda boravili su danas u službenomu posjetu Općinskomu poglavarstvu Čitluka, gdje su se susreli s općinskim načelnikom Marinom Radišićem i, s obzirom na to da je osobit naglasak posjeta bio na daljnjemu razvitku Međugorja, župnikom tamošnje župe fra Zvonimirom Pavičićem.

''Čitluk je jedna od naših osobito važnih općina, prije svega zbog iznimnog potencijala koji ima kako u razvitku turističkoga sektora, tako i u onomu prometnom zbog svojega zahvalnog zemljopisnog položaja, te gospodarskom, s naglaskom na njegovo vinorodno bogatstvo i snažnu vinarsku i vinogradarsku industriju koja je odavna prepoznata i diljem svijeta. U posebnom fokusu današnjih razgovora bilo je Međugorje kao naš turistički biser koji, u grani vjerskoga turizma, privlači milijune stranih hodočasnika godišnje, izravno utječe na rast ovoga sektora, ali i onih naslonjenih na turizam, poput prometne cestovne i zračne povezanosti gdje prije svega mislim na rast i razvitak nama strateški važne Zračne luke Mostar'', kazala je ovom prigodom Buhač.

Dodaje da su se bavili i sigurnosnim aspektom kako zaštite života, zdravlja i imovine hodočasnika, tako i domaćega pučanstva, potporom razvitku gorske službe spašavanja, te daljnjim ulaganjima u prometnu infrastrukturu ne samo Međugorja, nego i Brotnja u cjelini.

Dodala je da će Vlada HNŽ-a nastaviti podržavati i daljnji razvitak, u smislu još bolje međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, niza turističkih, gastronomskih i enoloških manifestacija koje već godinama pa i desetljećima oplemenjuju turističku ponudu Brotnja i globalno promoviraju Hercegovinu kao prepoznatljiv brend.

Zahvalivši izaslanstvu županijske vlade na kontinuiranoj potpori općinskim projektima i razvitku vizije koju mjesne vlasti imaju za budućnost broćanskoga podneblja, načelnik Radišić iskoristio je prigodu podsjetiti na važnost provedbe zakonskih rješenja o ustrojavanjima općinskih turističkih zajednica, pozvavši na brzo realiziranje toga nužnog projekta za općinu Čitluk, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close