Suradnja

Izaslanstvo ICITAP-a posjetilo Agenciju za stručno usavršavanje kadrova u Mostaru

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 14:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo ICITAP-a predvođeno Gary Barom, vršiteljem dužnosti tog međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD, susrelo se danas u Mostaru s rukovodstvom Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova na čelu s ravnateljem Brankom Vukojom.

U pratnji domaćina, predstavnici ICITAP-a su najprije posjetili gradilište novog kompleksa objekata Agencije u Rodoču, projekta koji bi trebao biti stavljen u funkciju do rujna, čime će se znatno unaprijediti uvjeti za realiziranje svih oblika obuke policijskih službenika naše zemlje, priopćeno je iz te agencije.

Nakot toga, uslijedio je sastanak koji je bio prilika za analizu dosadašnje suradnje u oblasti provedbe obuka za policijska tijela i druge službe sigurnosti u BiH.

Ove dvije partnerske institucije do sada su realizirale 11 programa stručnoga usavršavanja s više od tisuću polaznika, odnosno policijskih službenika svih razina vlasti u BiH. U pogledu buduće suradnje sagledane su mogućnosti potpore i planiranja projekata u kojima bi Agencija i ICITAP zajedno provodili obuke, posebno u području borbe protiv terorizma, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close