Pomoć

Izaslanstvo EU u BiH uručilo pomoć ugroženim područjima

Vijesti / Flash | 16. 05. 2014. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, ambasador Peter Sorensen, uručio je danas humanitarnu pomoć za građane u poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine.

"Naš trenutni prioritet je da pomognemo građanima koji čekaju evakuaciju iz poplavljenih područja i onima koji su izgubili svoje domove i trebaju hranu, odjeću i smještaj. Europska unija je aktivirala Mehanizam civilne zaštite kako bi pomogla Bosni i Hercegovini da odgovori na teške poplave. Helikopteri i čamci stižu iz Slovenije, Luksemburga i Austrije zahvaljujući naporima Humanitarnog ureda Europske zajednice i njenog Centra za koordinaciju hitnih aktivnosti.

Nastavit ćemo sagledavati mogućnosti za dodatnu pomoć. Zadivljen sam radom ovdašnjih hitnih službi i ogromnim naporom koji ulažu brojni volonteri u ovim teškim okolnostima, a koje sam ovdje sreo", izjavio je veleposlanik Sorensen.

Jednom od centara za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Izaslanstvo EU u BiH/EUSR je uručilo deke, konzerviranu hranu, vodu u bocama, dječju hranu, pelene i lijekove. To je donacija Izaslanstva EU i EUSR-a i njezinog osoblja, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close