Redovnom poštom

Iz Novog Sada tvrde: Nije stigao zahtjev za izručenje Sanjina Sefića

Vijesti / Flash | 15. 10. 2016. u 11:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši sud u Novom Sadu nije dobio molbu za ekstradiciju osumnjičenog Sanjina Sefića koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u tom gradu, potvrdila je za N1 glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

“I dalje se očekuje stizanje zamolbe za izručenje u Viši sud u Novom Sadu. Do kraja radnog vremena u petak, dakle jučer, zamolba za izručenje Sanjina Sefića nije stigla u Viši sud u Novom Sadu. Dolazi putem redovne pošte, tako da očekujemo da će možda taj dan biti ponedjeljak, dan u kojem će zamolba stići”, kazala je glasnogovornica Karapandžić.

Molba za ekstradiciju očekuje se putem redovne pošte iz Ministarstva pravde Srbije na adresu Višeg suda u Novom Sadu.

“U ovom trenutku sudac za prethodni postupak nema više radnji koje treba provesti, dakle, čeka se stizanje zamolbe i od tog trenutka će krenuti provjeravanje uvjeta u postupku i dalje odlučivanje”, rekla je za N1 glasnogovornica ove institucije.

Na upit o zahtjevu osumnjičenog Sefića koji je uputio preko odvjetnika Dejana Koprića, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, za liječničku pomoć, glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu kazala je da nema detaljnih informacija o tome.

“Nemamo saznanja o čemu se tu radi. Sucu za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu koji je i odredio ekstradicijski pritvor Sanjinu Sefiću obratio se njegov branitelj sa zahtjevom za dobivanje dozvole da ga on kao odvjetnik jučer posjeti u ekstradicijskom pritvoru i dobio je dozvolu, ali nemamo detaljnih informacija o stanju u kojem se nalazi”, dodala je Karapandžić.

U okružnom zatvoru u Novom Sadu postoji liječnik, kazao je za N1 odvjetnik Dejan Koprić.

“Ja sam bio jučer u posjeti i on se već obratio za liječničku pomoć u vezi terapije za smirenje”, kazao je o zdravstvenom stanju osumnjičenog Sanjina Sefića odvjetnik Koprić.

Kopirati
Drag cursor here to close