Reakcija

Iz Naše stranke poručili: Žao nam je što je Hrvatska odabrala takvog predsjednika

''Nadamo se da tu grešku neće ponoviti''
Vijesti / Flash | 09. 11. 2022. u 21:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti reagirali su iz Naše stranke:

„Uvreda koju je Zoran Milanović uputio Majkama Srebrenice uvreda je svakom civiliziranom čovjeku. Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati. Čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske. Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti, a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti'', naveli su u svom priopćenju.

Također su iznijeli stav da ''vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH''.

''Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska sudjeluje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere'', naveli su.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u srijedu da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close