Trebinje

Iz Hercegovine kreće bunt zbog cijena struje

''Poskupljenje koje slijedi će dodatno prouzrokovati lančana poskupljenja svega drugog, a što se već desilo poskupljenjem naftnih derivata''.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2023. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 11. siječnja, u 12 sati će u Trebinju biti organiziran prosvjed protiv poskupljenja struje. Prosvjede organizira ''Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića'', prenosi portal Mojahercegovina.com.

Prosvjed će biti organiziran ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske u tom gradu.

Iz Pokreta pravde pozvali su sve Trebinjce, Hercegovce i druge građane Republike Srpske da dođu na spomenute prosvjede su tom prilikom rekli da ''poskupljenje električne energije ne smije proći bez reakcije''.

''Ako postoji resurs kojim je Republika Srpska bogata i ima ga izvoz, onda je to električna energija. Budući da nas je sve manje, samim tim nastaju i viškovi električne energije koji se sve više i izvoze i na kojima se zarađuje veliki novac. I umjesto da se cijena električne energije za građane Republike Srpske smanjuje, pogotovo u ovo vrijeme krize, nama stiže poskupljenje i to na način da što više trošite, to ćete plaćati višu cijenu potrošene električne energije! Odluka koja je neustavna i diskriminatorna, jer logično je da neko tko sâm živi ne troši istu količinu električne energije kao domaćinstvo od 4 ili više članova'' priopćeno je iz pokreta Za pravdu i red.

''Poskupljenje koje slijedi će dodatno prouzrokovati lančana poskupljenja svega drugog, a što se već desilo poskupljenjem naftnih derivata. Pored toga, poskupljenje električne energije će dovesti do još većeg zagađenja zraka koji je ionako na listi najzagađenijih na svijetu'', dodaju u Pokretu.

Podsjetimo, organizator prosvjeda u Trebinju, Nebojša Vukanović je prije nekoliko dana objavio blog u vezi sa odlukom Vlade Republike Srpske, da da suglasnost Elektroprivredi Republike Srpske, za kupovinu firme Komsar energy hidro, koja, kako je naveo Vukanović, ne vrijedi pišljiva boba od Rašida Serdarova za nevjerojatnih 200 milijuna maraka

"To je mafijaški posao vijeka i kriminal neslućenih razmjera. Sve se dešava u trenutku dok Elektroprivreda Srpske povećava cijenu struje, da narod plaća ceh kriminala, korupcije i anarhije, i ako sada narod ne kaže 'dosta je' i ne izađe na ulice onda treba Luka Petrović, Petar Đokić i Dodik da povećaju cijenu električne energije za još 30% jer narod voli kad ga pljačkaju. Tražio sam odgovor od direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića koliko je dao novaca Serdarovu, ali odgovora po običaju nema. Poslao sam upite resornom ministru Petru Đokiću, te premijeru Viškoviću, ali u odgovoru koji sam dobio iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske nema ništa osim praznoslovlja, demagogije i prebacivanja odgovornosti na Đokića'', napisao je Vukanović na blogu.

Kopirati
Drag cursor here to close