Demant

Iz COVID bolnice SKB Mostar poručuju: Mi nismo pisali apel za javnost!

''Nisu nam poznate namjere, kao ni autor pisma upućenog medijima, te se uz usmenu suglasnost svih djelatnika Covid bolnice SKB Mostar ograđujemo od neprimjerenoga i nekorektnoga sadržaja tog priopćenja'', dodaje se.
Vijesti / Flash | 26. 08. 2021. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radi istinitoga informiranja javnosti smatramo nužnim obavijestiti Vas kako djelatnici COVID bolnice SKB Mostar nisu sudjelovali u kreiranju pisma koje je prije dva dana objavljeno u javnim medijima, a u kojemu se na neprimjeren i nedoličan način, u njihovo ime, proziva građane zbog nepoštivanja protuepidemijskih mjera'', stoji u pismu upućenom našoj redakciji koje potpisuje doc. dr. sc. Svjetlana Grgić, voditeljica COVID bolnice SKB Mostar, vezanom za navodni apel djelatnika SKB Mostar koji je upućen javnosti.

''Nisu nam poznate namjere, kao ni autor pisma upućenog medijima, te se uz usmenu suglasnost svih djelatnika Covid bolnice SKB Mostar ograđujemo od neprimjerenoga i nekorektnoga sadržaja tog priopćenja'', dodaje se.

Dalje se navodi kako je u pismu izneseno ''niz neistina od lažnih navoda kako djelatnici nisu imali godišnji odmor do neumjesnog apela na ponašanje svećenika kao i preporuka za uvođenje najstrožih kazni za ponašanje građana''.

''Uvijek smo pozivali i još uvijek pozivamo cjelokupno pučanstvo na oprez i poštivanje protuepidemijskih mjera s naglaskom na to kako je cijepljenje, za sada, jedina mjera zaštite od teških komplikacija Covid infekcije i smrtnog ishoda. No, ovako iznesene tvrdnje na uvrjedljiiv i pogrešan način u pismu poslanom od strane anonimne osobe, narušavaju ugled i dostojanstvo svakog medicinskog djelatnika Covid bolnice, a time i SKB Mostar'', dodaje se.

''Poduzet ćemo sve zakonom dopuštene postupovne radnje kako bi utvrdili identitet osobe koja stoji iza poslanoga pisma i poduzeli moguće sankcije protiv osobe koja je na pogrješan i nepotreban način obmanula javnost lažnim identitetom kao i lažnim informacijama'', zaključuju iz COVID odjela SKB Mostar.

Podsjetimo, medijima je poslan apel, za koji se navodi da je iz mostarske Covid bolnice, u kojemu se upozorava na teško stanje sa koronavirusom u ovoj županiji, a u navodnom pismu djelatnici ove ustanove su poručili građanima ''da jednom u životu poslušaju struku i stanu uz njih''.

Kopirati
Drag cursor here to close