Zabrana ulaska u BiH

Iz BiH protjeran Srbin proglašen nacionalnom prijetnjom za sigurnost države

Vijesti / Flash | 30. 12. 2015. u 13:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na razdoblje od 3 godine državljaninu Republike Srbije E.S. (rođen 1970. godine), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Srbijanski državljanin lociran je od strane inspektora za strance na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u Imigracijski centar.

Isti je u BiH do sada boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu izdane radne dozvole, a Služba je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istog procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njegovog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom razdoblju nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close