u ožujku

Ivica Dačić dolazi u BiH

Vijesti / Flash | 13. 02. 2015. u 12:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić sastao se sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Anom Trišić-Babić.

Trišić-Babić je nakon sastanka rekla da je glavna tema razgovora bila na osnovu svojih iskustava sumiraju određene prijedloge OEBS-u, s obzirom da je Srbija predsjedavajuća te međunarodne organizacije, dok će BiH preuzeti predsjedavanje Vijećom Europe od svibnja mjeseca.

"Ono na što smo se mi u početku fokusirali, jer smo znali da će nam se predsjedavanja preklopiti jeste Zapadni Balkan, mladi, nezaposlenost, korištenje i nažalost naša iskustva koja mi možemo prenijeti prema OEBS-u u vremenu kada smo mi bili konfliktno područje“, rekla je Trišić-Babić u izjavi novinarima, prenosi Anadolija.

Ona je također najavila i posjet ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića Sarajevu, koji se očekuje u ožujku, ali dodala je da nije sigurna kada će se ta posjeta točno dogoditi jer je njegov program obaveza nepredvidiv zbog predsjedavanja OEBS-om

Kopirati
Drag cursor here to close