Jerko bi ukinuo županije

Ivanković Lijanović: Prijedlozi HDZ-a štetni za Hrvate

Vijesti / Flash | 26. 02. 2017. u 12:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prijedlozi HDZ-a BiH i HNS-a predloženi na posljednjoj održanoj sjednici su zastarjeli, neprovodivi i štetni najviše upravo za same Hrvate, a i sve druge koji žive u Bosni i Hercegovini'', navodi u svom priopćenju Jerko Ivanković Lijanović.

"Etničke podjele u Europi su prevaziđene još prije 70 godina, a za BiH koja je dio Europe nikakve daljnje etničke podjele nisu prihvatljive. Izbor članova Predsjedništva BiH treba biti iz Parlamenta BiH, kao što je to primjer u Njemačkoj. Ako se u toj zemlji koja ima preko 50 milijuna birača, predsjednik bira iz Parlamenta (Bundestaga) zašto to nebi moglo biti u BiH koja ima tek nešto više od tri milijuna birača", napisao je Ivanković Lijanović.

A što se tiče Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, piše Lijanović, treba ga ukinuti zajedno sa županijama i pozicijama predsjednika i dva potpredsjednika FBiH. Tako bi se po Lijanovićevoj računici mogle napraviti uštede do 500 milijuna KM.

''Te uštede ćemo uložiti u ekonomski razvoj FBiH na principima razvoja Zapadne Njemačke. Upravo zbog toga što se pokazalo da taj Dom naroda jedino zna povećavati svoja primanja, o čemu smo svjedočili proteklih dana kada su bez problema izglasali povećanje prihoda za odvojen život. Dom jedino zna trošiti novac stanovnika zajedno sa županijama i njihovom glomaznom administracijom, a ne proizvoditi i stvarati nove vrijednosti, nova radna mjesta koja će zaustaviti naše mlade naraštaje da odlaze iz BiH i one koji su otišli vratiti nazad, da žive od svog rada na svojoj rodnoj grudi", stoji u priopćenju Lijanovića, koji je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close