Trebamo novi Ustav

Ivanković Lijanović: Izmjene Ustava FBiH za boljitak građana

Vijesti / Flash | 08. 02. 2014. u 16:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke radom za boljitak (NSRzB) i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da je neriješavanje nagomilanih problema kuliminiralo jučerašnjim događanjima kada su građani, s pravom, izašli na ulice nezadovoljni svojim socijalnim stanjem.

On je, na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji danas u Sarajevu, istaknuo da su iz te stranke od formiranja vlasti ukazivali na probleme koje je nužno riješiti, te da su i danas, na sjednici Predsjedništva NSRzB, ponovili da ključno pitanje na putu u Europsku uniju, provođenje presude "Sejdić-Finci", još nije riješeno, ali i da ostaje problem neučinkovite i skupe administracije u državi, posebno u FBiH.

Zamjenik predsjednika NSRzB i dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović podsjetio je da je prije skoro pola godine Predsjedništvo NSRzB donijelo odluku o potrebi izmjena Ustava FBiH, radi ukidanja županija, institucija predsjednika i potpredsjednika FBiH i Doma naroda Palamenta FBiH i uspostavljanja jednodomnog parlamenta i jedne vlade, kao učinkovite i racionalne izvršne vlasti u FBiH.

- Tu inicijativu sam uputio Vladi FBiH prije nekoliko mjeseci nakon čega je formirana radna grupa koja dosad nije napravila svoj prijedlog i na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke ponovo sam zadužen da novi prijedlog za izmjene Ustava FBiH po hitnoj procedure iznesem na sljedećoj sjednici Vlade FBiH - rekao je Ivanković Lijanović.

Dodao je da je postojeći Ustav FBiH donešen 1994. i da je služio za zaustavljane sukoba Hrvata i Bošnjaka, te da danas trebamo novi ustav.

- Vjerujem da će Vlada FBiH već na sljedećoj sjednici usvojiti ove izmjene Ustava i da će ih Parlament FBiH do kraja mjeseca razmotriti i eventualno poboljšati, te da ćemo u idućem mjesecu imati izmjene Ustava FBiH koje će
biti ekonomski racionalne, efikasne i s kojim će građani biti zadovoljni - kazao je Ivanković Lijanović.

Po njegovom mišljenju, to bi osiguralo da građani ne moraju prosvjedovati pred zgradama županijskih vlada, već će biti u prilici dobiti novo radno mjesto ili biti bolje plaćeni na radnim mjestima koja trenutno imaju.

Kopirati
Drag cursor here to close