Bez očekivanja

Ivanić zakazao neformalne konzultacije Predsjedništva

Vijesti / Flash | 01. 03. 2017. u 08:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je sinoć da je za četvrtak, 2. ožujak, zakazao neformalne konzultacije članova Predsjedništva BiH povodom, kako kaže, izvaninstitucionalne odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije, javlja Srna.

Za Radio-televizju Srbije rekao je da na tim konzultacijama ne očekuje ništa posebno, objasnivši da ih je zakazao za četvrtak jer je danas u Federaciji BiH neradan dan, budući da se u dijelovima tog entiteta 1. ožujak obilježava kao "dan neovisnosti BiH".

"Ne očekujem ništa posebno - ja imam svoj stav, Izetbegović ima svoj, a Čović nešto između", rekao je Ivanić.

Ivanić je podsjetio da je nedavno prekinuta izvanredna sjednica Predsjedništva BiH jer bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović nije želio raspravljati o podnošenju zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

Dodao je i da je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović napustio tu sjednicu i da je zato odlučio da zakaže neformalne konzultacije članova ove institucije BiH.

Ivanić je ponovio i da svi argumenti pokazuju da nema nikakve pravne osnove za reviziju tužbe i da odluka o tome nije donesena u institucijama BiH.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da se radi o Izetbegovićevom jednostranom potezu, usmjerenom protiv dobrih odnosa Srbije i BiH. Dodao je i da Srbija želi dobre odnose sa BiH.

Podsjetimo, u utorak se uzburkala situacija kada je Mladen Ivanić obavijestio javnost da je njegovo pismo, upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Haagu stiglo otvoreno. Ivanić je optužio Izetbegovića za otvaranje pisma, dok je Izetbegović kazao kako je zapravo otvoreno njegovo pismo. Izetbegović je također, upitao Ivanića da pojasni zašto i na temelju kojih pravnih argumenata negira pravno da je Softić i dalje ovlašteni agent BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close