Ivanić: Otvoriti razgovore o granici BiH i Srbije

Vijesti / Flash | 26. 08. 2017. u 15:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjoj Luci da razgovor o granici Bosne i Hercegovine i Srbije treba da bude jedna od tema dužnisnika dviju zemalja.

"Naša obveza je da uđemo u proces razgovora o granici. To neće ići brzo, ali je to obaveza i interes i RS, i BiH i Srbije da dođe do utvrđivanja te granice. Posebno je to interes srpskog naroda, koji dominantno živi na prostoru uz granica i smatram da to treba da bude jedna od ključnih tema razgovora", rekao je Ivanić.

Kazao je da će se tijekom naredne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu testirati politički ambijent.

"Velika odgovornost je na Sarajevu da osigura normalnu posjetu i na tome će se testirati politički ambijent u Sarajevu", rekao je.

Ivanić je novinarima rekao da je vozni park koji mu je na raspolaganju kao članu Predsjedništva manji nego što je imao njegov prethodnik Nebojša Radmanović.

"Dva vozila sam poklonio institucijama lokalne zajednice i smanjen je vozni park, a ne povećan. Vozila koja koristim su u skladu s normama koje su i ranije bile", naveo je Ivanić, istitučući da tijekom boravka u Banjoj Luci često nema osiguranje i sam upravlja svojim vozilom.

Kopirati
Drag cursor here to close