Uoči izbora

Ivanić ne očekuje da će BiH biti na listi prioriteta vanjske politike SAD-a

Vijesti / Flash | 07. 11. 2016. u 13:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je Feni da su zapadne zemlje prepustile Europskoj uniji da vodi ključne političke procese u BiH i to će tako biti i s jednim i drugim potencijalnim pobjednikom izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

''Ne očekujem da će BiH biti na listi prioriteta vanjske politike SAD-a, kao što u krajnjoj liniji nije bila ni u vrijeme Georga Busha ni Baracka Obame'', smatra on.

Uoči sutrašnjih američkih predsjedničkih izbora, Ivanić je ocijenio da je na sceni jedna specifična situacija, jer se vodi bitka između etablirane, uobičajene politike, koju predstavlja Hillary Clinton i jedne, kako je naveo, malo specifične, drugačije, nekonvencionalnije politike koju predstavlja i Donald Trump.

''Za što će se opredijeliti američki birači, imat ćemo priliku vidjeti. Ali, posljedice njihovih izbora su, prvenstveno, ograničene na unutarnje prilike u SAD-u i mislim da neće imati reperkusije, bar ne kada je u pitanju BiH i odnos prema našoj zemlji'', kazao je Ivanić.

Već godinama postoji jasna situacija da je, kako je naveo, BiH predmet dominatnog zanimanja Europske unije.

''Zapadne zemlje su EU prepustile da vodi ključne političke procese u BiH i to će tako biti i s jednim i drugim potencijalnim pobjednikom izbora u SAD-u'', pojasnio je član Predsjedništva BiH u izjavi Feni.

Kopirati
Drag cursor here to close