Posjet SAD-u

Ivanić i Cormack o Mostaru

Vijesti / Flash | 30. 03. 2016. u 16:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić susreo se s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen E. Cormack s kojom je razgovarao o općim političkim prilikama u BiH, te izgledima za rješavanje nekih od aktualnih otvorenih pitanja, posebno izmjenama Statuta Grada Mostara, kako bi se ispoštovala Odluka Ustavnog suda.

Također, razgovarano je o usuglašavanju o izmjenama Izbornog zakona i objavl?ivanju rezultata popisa stanovništva iz 2014. godine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Naglašena je potreba nastavka reformskih procesa koji su neophodni za ispunjavanje uslova za sticanje kandidatskog statusa u EU. Bilo je riječi i o mogućnostima aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Član Predsjedništva BiH Ivanić je izrazio zabrinutost zbog kreiranja negativnog političkog ambijenta u posljednje vrijeme, posebno kad su u pitanju odnosi BiH i Srbije.

Istaknuo je da je neophodno da svi vodeći politički akteri preuzmu odgovornost i rade na smirivanju prilika i unapređenju međusobnih odnosa i suradnje, priopćeno je iz bh. Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close