Prijava

Istražuje se misteriozno Kolindino putovanje

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 12:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa dobila je tri prijave protiv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zbog njezinog neobjašnjenog puta u SAD tijekom proteklih praznika.

Kako prenosi N1, povjerenstvo je u skladu sa zakonom dužno štiti identitet podnositelja prijava pa javnost još neće saznati tko ih je podnio.

Od Povjerenstva se u sva tri slučaja traži da se utvrdi je li razlog njezinog puta u SAD službeni ili privatni, odnosno je li došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Zasad nije jasno je li, kako se navodi, problematična i mogućnost da je na ovaj način Grabar Kitarović primila poklon vrjedniji od 500 kuna ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet.

Upravo bi Povjerenstvo trebalo utvrditi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju u njezinom uredu na Pantovčaku nisu htjeli da komentirati. Napominje se da je njen suprug ostao u Hrvatskoj i da je vrijeme provodio, između ostalog, sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na manifestaciji Snježna kraljica.

Kopirati
Drag cursor here to close