E, svašta

Istraga pokazala: Zukićev konj počinio samoubojstvo!

Vijesti / Flash | 28. 07. 2017. u 16:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konj Amira Zukića, glavnog tajnika SDA, koji je pronađen mrtav prije dva mjeseca na njegovom imanju u Visokom, a za vrijeme Zukićevog boravka u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, počinio je samoubojstvo.

Navodi se to u nalazima istrage, a koje je Uprava MUP Zeničko-dobojske županije poslala kao odgovor Zukićevom odvjetniku Ahmedu Žiliću.

On jučer nije krio da je zatečen ovakvim odgovorom, koji potpisuje Semir Šut, glavni inspektor MUP-a ZDŽ, prije svega jer je očito da su ozljede na konju nastupile tupim predmetom u predjelu oka, što su utvrdili veterinari, ali ne i policija, piše Avaz.

Krvavi rukopis

''Zamislite da se svezan konj samoozljedio, kako su napisali. Pa ovo je nevjerojatno. Istaknuli su da su utvrdili tijekom istrage: ''Svježe površinske ozljede iznad lijevog oka i u predjelu lijevog koljena dvije stare ozljede.'' Ali, iznose i nevjerojatnu tvrdnju da je životinja – konj ''mogla sama sebe ozlijediti'', kao i ''postojanje mogućnosti uginuća životinje zbog navodne bolesti'', rekao je Žilić.

Prema njegovim riječima, ovakva istraga, bez uzimanja mišljenja vještaka veterinara, koji su utvrdili da je nesumnjivo da je ''životinja uginula zbog utvrđenih nanesenih ozljeda'', štiti nalogodavce koji šalju poruke s krvavim rukopisom.

Mafijaške poruke

''Iza ovog nasilja nad logikom krije se, nesumnjivo, prikrivanje počinitelja, ali i nalogodavaca ubojstva Zukićevog konja. Zašto MUP ZDŽ nije uzeo u obzir nalaz i mišljenje veterinara Muamera Derviševića od 4. lipnja ove godine, koji je odmah došao na imanje i pregledao konja. Tu jasno stoji da je uočio nekoliko rana, od kojih je najveća bila na lijevoj arkadi, koja je intenzivno krvarila. Uostalom, dobili smo mišljenje stručnjaka da konji nisu skloni samoubojstvu, kako imputira MUP ZDŽ. O čemu onda ovdje govorimo'', rekao je Žilić za Avaz.

Ubojstvo Zukićevog konja zgrozilo je javnost, a posebno krvave prijeteće poruke koje su ostavljene na imanju.

Kopirati
Drag cursor here to close