tužiteljstvo u Sarajevu

Istraga o smrti Mahira Rakovca ide do kraja

Vijesti / Flash | 03. 02. 2016. u 12:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu je održana konferencija za medije koja je organizirana povodom godišnjeg izvještaja o radu Tužiteljstva Kantona Sarajevo u protekloj godini.

Nakon predstavlja izvještaja, glavna tužiteljica Tužiteljstva KS, Dalida Burzić, odgovorila je na pitanja novinara do kojeg stadija je stigla istraga o smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca.

"Taj predmet je otvoren 14. prosinca kada je tužiteljica izašla na uviđaj i naredila obdukciju. Tek 5. siječnja Tužiteljstvo KS je zaprimilo prijavu Dubravka Lovrenovića i njegove supruge da se radi o samoubojstvu. Prekosutra će biti mjesec dana kako Tužiteljstvo KS radi na tom slučaju. Mi ćemo uraditi sve što nam je dužnost i ići ćemo do kraja. Na predmetu su angažirane dvije tužiteljice koje rade samo na tom predmetu, a to dovoljno govori koliko je Tužiteljstvo ozbiljno pristupilo istrazi", rekla je Burzić.

Ona je istaknula da je od 5. siječnja saslušano 90 svjedoka.

"Naređeno je osam vještačenja, upućeni su zahtjevi FUP-u i MUP-u te je načinjeno 50 službenih zabilješki, upućeno je 80 zahtjeva i prijedloga. Prikupljena je obujmna materijalna dokumentacija, prikupljana je i od sedam osnovnih škola, inspekcija, na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, zatim je izuzeta tehnička oprema više osoba, i urađeno je još mnogo toga", rekla je glavna tužiteljica.

Podsjetimo, Mahir Rakovac ubio se 14. prosinca prošle godine. Skočio je s osmog kata nebodera u sarajevskom naselju Dobrinja.

Nakon smrti su njegovi majka i očuh saznali da je Mahirov očajnički korak posljedica njegovih teških patnji - psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja od drugih učenika dok je pohađao Internacionalnu osnovnu školu na Ilidži.

Ovaj slučaj je potresao bosanskohercegovačku i širu javnost, pokrenuo lavinu emocija i nanovo aktualizirao temu maloljetničkog nasilja koje je više puta dosad odnijelo mlade živote, a učinkovita sustavna borba izostala.

Kopirati
Drag cursor here to close