Okupili se ratni veterani

Istočno Sarajevo: Prosvjedi podrške Ratku Mladiću

"Narod i borci Republike Srpske trebaju čuvati Republiku Srpsku, jer je to ono što želi general Ratko Mladić", istaknuli su okupljeni.
Vijesti / Flash | 22. 11. 2017. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjednom  šetnjom od zgrade općine u Istočnoj Ilidži do Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo, članovi općinskih Udruženja veterana Republike Srpske izrazili su nezadovoljstvo presudom generalu Ratku Mladiću, koji je danas pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu robiju.

Predsjednik Skupštine Udruženja veterana RS Dragan Savić izjavio je novinarima da Haški tribunal današnjom presudom "ubija generala Mladića, a samim tim i sve veterane koji su ratovali uz njega".

"Narod i borci Republike Srpske trebaju čuvati Republiku Srpsku, jer je to ono što želi general Ratko Mladić", istaknuo je Savić.

Prema njegovim riječima, sud u Hagu nije dokazao ništa za što se Mladić tereti, jer je obrana sve te optužbe oborila.

Predsjednik Općinskog odbora Udruženja veterana Republike Srpske Miroslav Boljenović izjavio je da je presuda generalu Mladiću bila očekivana, te naglasio da građani RS moraju pokazati svoje nezadovoljstvo.

Podsjećamo, Haški tribunal danas je izrekao doživotnu kaznu zatvora za bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

U prvostupanjskoj presudi Ratko Mladić je osuđen po 10 točki optužnice, između ostalog i za genocid počinjen u Srebrenici. Mladić je osuđen za progon i zločin protiv čovječnosti, istrebljenje, ubojstvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacije, nehumano i prisilno premještanje, teroriziranje, protupravni napadi na civile i uzimanje taoca.

Kopirati
Drag cursor here to close