Prelaženje baš preko svega

Istinite činjenice koje se demantiraju

Uz ponavljanje kako se sve radi u dogovoru s glasom struke, moglo se čuti da možemo očekivati u ublažavanje mjera i to onih o kojima odlučuje Ustavni sud.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svaki dan u jedan sat smo vam iznosili istinite činjenice'', rekao je načelnik Kriznog stožera Civilne zaštite HNŽ-a Eugen Ćubela obraćajući se službeno preko privatnog YouTube kanala javnosti.

No, nije smatrao potrebnim reagirati na ''istinite činjenice'' koje je neistinitima proglasio EUFOR.

''Istinite činjenice'', navedene na službenim stranicama Civilne zaštite HNŽ-a i izgovorene s iste govorice s koje je Ćubela govorio o istini i činjenicama, EUFOR je nazvao neistinama. Demantirali su razgovore s osobljem i korisnicima karantene u Ortiješu kao i bilo kakav pregled vozila i davanje blagoslova za njihovo korištenje.

Zamoljen da komentira reagiranje predsjedatelja Doma naroda Federacije BiH Tomislava Martinovića u kojem govori o tome kako je potrebno zatvoriti karantene i ljude uputiti na kućnu samoizolaciju, Ćubela je rekao kako ga ''nemalo iznenađuje'' da Martinović tek sad reagira i poručio da očekuje ''da svoj autoritet kao visoki federalni dužnosnik iskoristi da federalni stožer Civilne zaštite donese odluku o ukidanju karantena''.

Uz ponavljanje kako se sve radi u dogovoru s glasom struke, moglo se čuti da možemo očekivati u ublažavanje mjera, a to bi, po svemu sudeći, moglo biti ukidanje mjere napuštanja mjesta boravka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Ta odluka je završila pred Ustavnim sudom BiH zbog pritužbi da krši ljudska prava.

Kopirati
Drag cursor here to close