Ukrašen safirima, zlatom

Istanbulska policija zaplijenila Gaddafijev nož vrijedan 10 milijuna dolara

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 10:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Odjela istanbulske policije za borbu protiv krijumčarenja tijekom jučerašnje akcije zaplijenili su deset milijuna dolara vrijedni handžar (nož) koji je ranije ukraden iz palače bivšeg libijskog predsjednika Muammara Gaddafija.

Na bazi obavještajnih saznanja da krijumčari u Istanbulu treba da izvrše prodaju vrijednih predmeta koji su ukradeni u inozemstvu i prokrijumčareni u Tursku, pripadnici istanbulske policije su izvršili pretres jednog objekta u mjestu Esenyurt.

Tom prilikom slobode su lišene tri osumnjičene osobe i to biznismen A.A. i njegova dva najbliža suradnika M.Y. i B.A.

Policija je u tom objektu pronašla i zaplijenila specijalno izrađeni kofer u kojem je bio handžar od slonovače koji je ukrašen safirima, dijamantima, smaragdima, rubinima i zlatom.

Vrijedni handžar je ukraden iz Gaddafijeve palače tijekom revolucije u Libiji, a u Istanbulu ga je namjeravao kupiti jedan saudijski biznismen.

Policijski dužnosnici priopćili su da je osumnjičeni A.A. prije tri mjeseca handžar kupio za 4,6 milijuna dolara i da ga je u Istanbulu trebao prodati kupcu iz Saudijske Arabije za 10 milijuna dolara.

Privedeni su nakon davanja iskaza pušteni da se u pokrenutom sudskom postupku brane sa slobode.

Uporedo s tim, pripadnici istog tima istanbulske policije su izvršili još jednu akciju tijekom koje je zaplijenjena veća količina vrijednih kovanica iz perioda Bizantije i Osmanskog carstva.

Na bazi obavještajnih saznanja da se sprema krijumčarenje iz Turske, policija je izvršila pretres jednog objekta u mjestu Arnavutkoy i tom prilikom zaplijenila 200 zlatnih i bronzanih kovanica koje su bile skrivene u laptop računare, točnije u odjeljak za baterije, prenosi trt.

Kopirati
Drag cursor here to close