Lopovi, lopine!

Ispred Plenkovića vikao 'HDZ lopovi, lopine!' pa zaradio prekršajnu prijavu

Vijesti / Flash | 25. 08. 2017. u 18:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski Premijer Andrej Plenković komentirao je prekršajnu prijavu i poziv na sud osamnaestogodišnjaku koji je tijekom premijerova boravka u Poreču povikao: "HDZ, lopovi, lopine!".

"Zakon se treba provoditi", kratko je komentirao Plenković, tijekom razgovora s novinarima nakon konferencije

Podsjetimo, u četvrtak je hrvatski premijer Plenković posjetio Istru. Prvo je bio u Savudrijskoj vali gdje je razgovarao s ribarima, a nakon toga se u Poreču susreo s gradonačelnikom.

U trenutku kad je premijer davao izjavu za novinare pred gradskom vijećnicom, 18-godišnji Porečan Marko Starčić je viknuo: "HDZ lopovi! Lopine!", prenosi Index.hr.

Mladić je rekao kako su mu odmah prišla dva policajca u civilu, identificirala se značkom te ga zamolila da se stiša. On im je ponudio svoju osobnu iskaznicu, ali policajci su rekli da to nije potrebno i otišli, tvrdi Starčić.

Samo dva sata nakon toga na radno mjesto Marka Starčića došao je uniformirani policajac i uručio mu poziv na sud zbog remećenja javnog reda i mira. Snimku tog razgovora Starčić je objavio na svom Facebook profilu.

Glasnogovornica istarske policija potvrdila je da je protiv 18-godišnjaka podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira vikom, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close