Sukob oko vodovoda

Islamski ratnici se nakon pucnjave odmetnuli u šume kod Maglaja

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 11:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pucnjave i međusobne svađe oko korištenja lokalnog vodovoda, došlo je do sukoba u selefijskom selu Ošve nadomak Maglaja.

Žurnal saznaje da je u tijeku potraga za tri odbjegle osobe.

''Najmanje trojica naoružanih pripadnika selefijskog pokreta odmetnula su se u šume nadomak sela Ošve kod Maglaja'', potvrđeno je iz više policijskih izvora.

Među odmetnicima su i bivši pripadnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije. Prvi se odmetnuo Muhamed Tutmić, bivši pripadnik Islamske države koji je uhićivan i optužen zbog terorizma. On se nalazi pod mjerama zabrane, ali već sedam dana policijske agencije tragaju za njim.

Policija sumnja da su mu se tijekom vikenda pridružili Adem Karamuja i Jasmin Batanović. Karamuja je, također, povratnik iz Sirije koji je optužen za terorizam, javlja RTVBN.

Inače, u subotu je došlo do svađe u selefijskoj zajednici u Ošvama, a sve u vezi sa korištenjem lokalnog vodovoda. Karamuja je tada zaprijetio neformalnom vođi ove zajednice Izetu Hadžiću da će zatrovati vodovod.

Iste noći, na kuću Izeta Hadžića ispaljena su dva metka, a on je policijskim agencijama kazao da je neposredno prije pucnjave u vozilu koje je prolazilo u blizini prepoznao Adema Karamuju. Od tada Karamuji i Jasminu Batanoviću se gubi svaki trag.

''Sumnjamo da su se nakon ovog događaja priključili ranije odbjeglom Muhamedu Tutmiću'', kazao je za Žurnal izvor uključen u istragu ovih događaja.

Policija je već vršila pretrese na području Ošvi, a sumnja se da im je prvu noć utočište pružio Latif Talić, još jedan bivši pripadnik Islamske države koji je uhićen u akciji Damask. On je ranije evidentiran zbog posjedovanja nelegalnog naoružanja, krađa i izazivanja opće opasnosti, pucao je iz automatske puške na dvije osobe u Zenici.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije danima tragaju za odbjeglim bivšim pripadnima Islamske države. Sumnja se da se nalaze u šumama u široj okolini Maglaja.

Kopirati
Drag cursor here to close