Rumiyah

Islamska država prijeti: Nismo zaboravili Balkan, vraćamo se

Vijesti / Flash | 08. 06. 2017. u 12:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne tako nam Alaha, nismo zaboravili Balkan, nismo ga zaboravili i nećemo da, Alahovom dozvolom, zaboraviti. Samo smo bili malo zaokupirani i evo nas sada se ponovno vraćamo'', navode pripadnici tzv. ISIL-a u najnovijim prijetnjama objavljenim u časopisu Rumiyah u izdanju za Balkan.

Islamisti u prijetnjama poručuju da nisu zaboravili Srbe i ubijanje muslimana u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Navode da Srbima nisu zaboravili ono što su uradili u Srebrenici i drugim mjestima, te da ne praštaju uništavanje njihovih mesdžida i kuća, prenijela je ATV.

U posljednjem izdanju magazina Rumiyah, islamisti Srbima poručuju da s njima imaju jako dug i neriješen račun, koji će, prijete, platiti svojom krvlju. U prilog tome navode stradanje Srba u Libiji misleći na dva radnika veleposlanstva Srbije koja su oteta i ubijena i srpskog konzula koji je nedavno preminuo nakon prometne nesreće koju je doživio.

ISIL u prijetnjama nije izostavio ni Hrvate navodeći da se i oni nalaze u njihovom sjećanju uz poruku da je i krv Hrvata prljava i dozvoljena kod islamista.

''Ne tako nam Alaha, nismo vas zanemarili, niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolijevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je to sve svršilo?'', poručuje ISIL u najnovijim prijetnjama upućenim Balkanu.

Islamisti poručuju Hrvatima da nije sve gotovo njihovim povratkom u njihove kuće i da se nije sve završilo, jer su, kako navode, i njihove ruke uprljane krvlju muslimana.

U prilog svojim prijetnjama navode ubojstvo hrvatskog državljanina u Sinaju, koji je prvo otet, a nakon toga i ubijen pred kamerama ISIL-a.

Prijetnje islamista upućene su i, kako kažu, murtedima, odnosno otpadnicima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Albaniji, Kosovu i Makedoniji uz prijetnju da nema rupe ili gnijezda u koje se mogu od njih sakriti.

''Vaša krv je nama draža i slađa od krvi Srba i Hrvata'', poručuju islamisti uz prijetnju da da dolaze sa sabljama o bodežima i da neće stati dok se ne vrate u islam.

''A znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale, pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac, pa su ostale ponižene'', navodi se između ostalog u novoj prijetnji ISIL-a.

Najnovije prijetnje komentirao je ministar sigurnosti Dragan Mektić navodeći da ministarstvo ima informaciju o prijetnjama ISIL-a Srbima i Hrvatima na Balkanu.

Mektić je rekao da imaju informaciju o tome, da Ministarstvo sigurnosti radi na tom slučaju i na gašenju tog portala.

Kopirati
Drag cursor here to close