Poziv

Islamska država pozvala muslimane da napadnu Njemačku

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 10:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska država je na internetu objavila fotografije i slike i pozvala muslimane u Njemačkoj vrše napade u ovoj zemlji "u briselskom stilu", izdvajajući kao mete ured Angele Merkel i aerodrom Koeln-Bonn, objavljeno je na portalu SITE, koji prati online aktivnosti ekstremističkih grupa.

Zapadna Europa je u visokom stupnju pripravnosti poslije bombaških napada islamista koji su se dogodili 22. ožujka u Bruxellesu, pri čemu je na aerodromu i stanici metroa ubijeno 32 ljudi.

Francuske vlasti jučer su objavile kako vode istragu protiv čovjeka osumnjičenog za planiranje neposrednog čina "ekstremnog nasilja".

Fotografije Islamske države koje su njemački mediji danas objavili, uključuju i parole koje na njemačkom jeziku potiču muslimane na nasilje protiv "neprijatelja Alaha", prenosi Srna.

Njemačka federalna policija, koja prati osumnjičene ekstremiste s njemačkim putovnicama, povratnike iz borbi u Siriji i Iraku, potvrdila je danas kako je znala za postojanje ovih slika te dodala da njihovo objavljivanje ne zahtijeva dodatne sigurnosne mjere.

"Upoznati smo s postojanjem ovog materijala i naši stručnjaci ga provjeravaju. Jasno je da je Njemačka u fokusu međunarodnog terorizma i da bi se mogli dogoditi napadi, ali ovaj materijal ne mijenja našu procjenu sigurnosti", rekao je glasnogovornik njemačke državne policije.

Poslije napada u glavnom gradu Belgije, načelnik federalne policije Holger Muenh je izjavio da je Islamska država željna budućih "spektakularnih" napada širom Europe, jer je doživjela poraze na ratištima u Iraku i Siriji.

Kopirati
Drag cursor here to close