Tražili ste, gledajte

Islamska država je ono što je Zapad tražio

Vijesti / Flash | 14. 03. 2015. u 11:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dušan Proroković iz Centra za političke alternative ocijenio je danas da je Zapad "rodio" radikalni islam i da je onim što radi "Islamska država" u stvari dobio ono što je tražio.

Proroković kaže da je Zapad danas šokiran činjenicom da pripadnici "Islamske države" razaraju grad Hatru star 2.000 godina u Iraku, iako su mirno gledali kako Albanci na Kosovu pale crkvu Bogorodice Ljeviške i stoljećima stare pravoslavne bogomolje, piše Srna

"Ono što danas radi 'Islamska država' vaša je krivica i vaša odgovornost. Ovaj grijeh ide na vašu dušu", rekao je Proroković za "Večernje novosti".

On naglašava da radikalni islamisti sada koriste sličan pristup američkih neokonzervativaca u dijelu u kojem oni potpuno legitimizuju upotrebu sile protiv svih onih koji se "ne uklapaju" u američke standarde i shvaćanja.

"U teoriji oni govore da liberalnu demokraciju treba uvoditi i silom, ali se u praksi to pretvorilo u bombardiranje država koje iz nekog razloga stoje na putu američkim interesima. Zato je i Srbija bombardirana, a kada se protiv Srbije ušlo u rat onda je moglo da se radi svašta",rekao je Proroković.

On je podsjetio da su upravo zato Albanci mirno mogli paliti Crkvu Bogorodice Ljeviške, prizrenske Svete arhanđele, uništavaju manastire u Zočištu, Mušutištu, da je srednjovjekovni samostanSvetog Marka kod Koriše 'dignut u zrak', piše Srna

"Ima li razlike s događajima u Hatri. Osim što su tada prijatelji sa Zapada sve to mirno promatrali. Nisu bili 'šokirani' kao sada. Zato dragi prijatelji sa Zapada - tražili ste gledajte", poručio je Proroković.

Kopirati
Drag cursor here to close