Ekshumacija

Iskapanja na Radači zaustavljena zbog plina

Vijesti / Flash | 24. 08. 2015. u 13:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekshumacija iz jame "Radača", kod Mostara, trenutno je obustavljena zbog plina koji se pojavio na dubini od 60 metara, potvrdila je Srni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić.

"Ekshumacija ove jame bit će nastavljena kada se steknu svi sigurnosni uvjeti. Angažiran je Rudarski institut iz Tuzle koji bi trebalo utvrditi postoji li neka vrsta opasnosti za ljude koji rade na pretraživanju", rekla je Čengićeva.

Podsjetila je kako je ekshumacija jame "Radača" počela 8. lipnja i da nisu pronađeni nikakvi skeletni ostaci, piše Srna.

U jami "Radača", na lokalitetu Goranci kod Mostara, 2009. godine pronađeni su posmrtni ostaci tri osobe srpske nacionalnosti i jedne osobe hrvatske nacionalnosti, a ekshumacija je nastavljena tri godine kasnije.

Zbog loših vremenskih uvjeta u studenom 2012. godine radovi su obustavljeni. Iako je nastavak bio najavljen za proljeće 2013. godine, nikada više ništa nije rađeno.

Pretpostavlja se da se u jami "Radača" nalaze posmrtni ostaci od 200 do 300 osoba srpske i bošnjačke nacionalnosti ubijenih tijekom proteklog rata u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close