Sud BiH

Isilovac iz BiH tvrdi da je u Siriji ostao bez bubrega

Tužiteljstvo BiH za ovog pripadnika ISIL-a traži određivanje jednomjesečnog pritvora zbog straha od bijega, ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, ali i uznemirenja javnosti.
Vijesti / Flash | 24. 12. 2019. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Armen Dželko, koji je osumnjičen da je kao pripadnik terorističke organizacije "Islamska država" sudjelovao u ratu u Siriji, jutros je na ročištu u Sudu BiH, kazao da je tijekom ranjavanja u Siriji ostao bez bubrega i dijela slezene.

Dželko, koji je prošlog tjedna  deportiran iz Sirije, više se nije obraćao Sudu, prenosi "Avaz".

Tužiteljstvo BiH za ovog pripadnika ISIL-a traži određivanje jednomjesečnog pritvora zbog straha od bijega, ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, ali i uznemirenja javnosti.

Kako je pojasnio tužitelj Dubravko Čampara, Dželko je u februaru 2013. otišao u Siriju, gdje se punih šest godina borio za ovu terorističku organizaciju.

Dželko je ostao pripadnik ISIL-a sve do kraha ove terorističke organizacije.

Utvrđeno je da je čak više puta ranjavan, a prema izjavama svjedoka, viđen je u uniformama ISIL-a i s automatskom puškom.

Utvrđeno je, takođe, da su mu u Siriji ostale dvije supruge i troje maloljetne djece.

Obrana se usprotivila određivanju pritvora.

Dželkin odvjetnik Senad Dupovac kazao je da ne postoje zakonske pretpostavke za određivanje pritvora, predloživši Sudu da mu se odredi kućni pritvor, tačnije zabrana napuštanja mjesta prebivališta.

Sud će odluku donijeti u narednih nekoliko sati.

Kopirati
Drag cursor here to close