Prijevremeni izbori

Isa Mustafa se više neće kandidirati za premijera Kosova

Vijesti / Flash | 13. 05. 2017. u 17:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer u ostavci i predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da se više neće kandidirati za premijera Kosova.

Mustafa je, na obilježavanju 27 godina od osnivanja ogranka Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Istoku, priopćio da će zajedno sa potpredsednicima, predsjednicima ogranaka i strukturom stranke biti odlučeno tko će biti budući premijer Kosova ispred LDK.

Mustafa je kazao da se ponosi radom predsjednika općina iz redova LDK-a, kao i ministrima iz LDK-a, koji su radili dobro i u interesu građana.

U vezi dosadašnje vladajuće koalicije, Mustafa je kazao da bi kada bi se vratila 2014. ponovno uradio isto, jer je koalicija s Demokratskom partijom Kosova (PDK) napravljena za dobrobit Kosova.

"Oni svojim djelovanjem nisu prevarili nas, nego sebe”, kazao je Mustafa i dodao je Vlada radila dobro, da je dat poseban smjer razvoju ekonomije i da ni jedan od ministara nije bio korumpiran.

Također je naglasio da će LDK dati priliku mladim ljudima, koji će ponuditi perspektivu zemlji.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci je raspisao prijevremene izbore za Skupštinu Kosova za 11. lipanj 2017. godine, nakon što je Skupština izglasala nepoverenje vladi Ise Mustafe.

Iako je zahtjev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova podnijela opozicija, Vlada je srušena glasovima zastupnika Demokratske partije Kosova Kadri Veselija, koja je bila dio vladajuće koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close