Potpomažu povratak u BiH

Iranski humanitarci pomažu BiH

Vijesti / Flash | 28. 06. 2012. u 13:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović razgovarao je danas u Banja Luci s direktorom Iranske humanitarne organizacije BIRDS Mohammadom Jaryanijem o svim realiziranim projektima koje je ova humanitarna organizacija implementirala na području Republike Srpske.

Direktor BIRDS-a je entitetskom potpredsjedniku prezentirao uspješnost realiziranih projekata gdje je posebno naglašeno Podrinje, Tarevci i Kamenica kao pozitivne primjere uloženih sredstava u održivi povratak.

Također su spomenute i povratničke zajednice gdje nije opravdano ulaganje zbog starosne strukture stanovništva ili zbog nedostatka kvalitetne inicijative da se razvije posao koji im je ponuđen, saopćeno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Potpredsjednik RS-a izrazio je zadovoljstvo spremnošću i željom iranskog naroda da pomognu ljudima u Bosni i Hercegovini, a prvenstveno povratnicima u Republiku Srpsku.

„Raduje ga i činjenica da su oba povratnička naselja, Tarevci i Kamenica, uspješno iskoristili ulaganja Iranske humanitarne organizacije BIRDS jer je baš potpredsjednik bio inicijator koji je ove mjesne zajednice preporučio Jaryaniju. Nažalost postoje i loši primjeri ulaganja u povratak, ali to treba da posluži kao primjer za sljedeće projekte“, stoji u priopćenju.

Potpredsjednik Suljkanović je predložio da se veoma brzo organizira posjeta u povratničkom naselju Većići, u općini Kotor- Varoš, gdje postoji želja za kvalitetnim razvojem mjesne zajednice.

Direktor Jaryani je iskazao spremnost Veleposlanstva Irana i humanitarne organizacije BIRDS da podrže nastojanja potpredsjednika RS-a da pomogne svim građanima Bosne i Hercegovine jer, prateći njegov rad na terenu, mišljenja su da je osoba koja će im dati prave informacije o stvarnim potrebama ljudi u njihovim nastojanjima da osiguraju sebi život dostojan čovjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close