Dignuta optužnica

Iranac optužen za krijumčarenje migranata kroz BiH

Za ovu radnju, državljanin Irana je uzeo dio dogovorenog novčanog iznosa, uz dogovor za isplatu ostatka prilikom dolaska u Sarajevo
Vijesti / Flash | 07. 12. 2018. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužilteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Irana Hameda Raygana koja ga tereti za krijumčarenje migranata.

Raygan se, prema navodima Tužiteljstva, tereti da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi prijevozom kroz teritoriju BiH omogućio nezakonit boravak 11 migranata državljana Irana, Bangladeša i Afganistana, s namjerom njihovog daljeg prebacivanja preko granice u Hrvatsku, do krajnjeg odredišta Italije, piše Birn.

Prema navodima optužnice koja je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, Raygan je tijekom listopada 2018. po prethodnom dogovoru s njemu poznatom osobom iz Srbije, koja je prethodno ilegalno prevela grupu migranata u BiH, iste preuzeo na ranije dogovorenom mjestu u blizini Zvornika te ih povezao u pravcu Sarajeva, znajući da oni ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak u našoj zemlji.

Za ovu radnju, državljanin Irana je uzeo dio dogovorenog novčanog iznosa, uz dogovor za isplatu ostatka prilikom dolaska u Sarajevo, dok su ga u izvršenju djela otkrili prilikom kontrole službenici Policijske uprave Kladanj.

Kopirati
Drag cursor here to close